17 Eylül 2010 Cuma

Akne ve Psikolojik Problemler


Akneden muzdarip çoğu kişi hastalığı sebebiyle kendine yeterince güven duyamaz, sosyal ortamlardan kaçınmaya çalışabilir. Belki devekuşu gibi kafamızı kuma gömeceğiz ama yine de size bir önerim olacak: Boreade renkli nemlendirici
Bu ilacı ilk yazıda da bahsettiğim doktor Agop Bey önermişti. Hem nemlendirici hem de renkli, yani ten renginde. Sivilcelerinizin veya izlerin üzerine sürdüğünüzde cildiniz emdikten kısa bir süre sonra oldukça sağlıklı bir görüntü oluşturabiliyor.

Bunun dışında tabii insan zaman zaman görüntüsüne daha fazla kafasını takıyor. Bunun bir sebebi de devamlı medyada reklamlara, "güzel" insanlara maruz kalmamız ve çağımızda dış görünüşe çok önem verilmesi. 

Kendimden birkaç örnek vermek gerekirse:  Artık arkadaşlarım bende kalacakları zaman biraz huzursuz oluyorum yüzüm konusunda. Acaba yıkamalı mıyım, tekrar renkli nemlendiriciyi sürsem mi, yoksa boş mu versem? Bunun gibi başka bir yerde kalmak da aynı derecede problemli. Veya birinin yüzüme dokunmasını istemiyorum, çekiniyorum. 

Bir de herkes tarafından tavsiye duyulan bir dönem var ki o belki de en kötüsü. "Falancanın cildi çok güzeldi her gün bepanthen sürüyormuş sen de sür.", "Şunu şunu yemek kötü etkiliyormuş.", ve hatta "Evlenince geçer." Daha sonra masumca kullanılan atasözleri bile sizi sinir eden bir duruma gelebilir: "Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter". Eminim sizin de buna benzer anılarınız vardır.

Bazı günler ise yüzünüz düzelir gibi olduğunda hissettiğiniz rahatlama duygusu paha biçilemez! Sırf yaşadığımız bu moral bozukluğu yüzünden bile sivilce tedavi edilmesi ve üzerine gidilmesi gereken bir rahatsızlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder