12 Kasım 2010 Cuma

36. - 50. Günler

Uzun bir süre hiç yazamadım, özür dileyip başlayayım:

Bu süre zarfında burnumdaki kuruluk azıttı, Bepanthene ile idare etmeye çalışıyorum ancak genel olarak burnumun içinde kan oluyor. Bir ara birdenbire ellerimin üzerinde kızarıklıklar oluştu, egzamaya benziyorlardı biraz. Bazı yerleri çok kuruydu ama kaşınmıyordu. Yine Bepanthene ve evde bulunan Penaten adlı iki kremle bu süreyi geçirdim, şimdi normal halde ellerim ama biraz sevimsiz bir deneyim oldu. Dudaklarım rahatsız edici boyutta değil, normal dudak kremi yeterli oldu. Cildim oldukça kurudu ama nemlendirici krem rahatsızlık hissettirmiyor.

En önemli kısma gelelim. Sivilcelere ne oldu?

Bir süre oldukça iyiydi, hiç kafamı takacak bir şey olmadı. Son zamanlarda ufak tefek birkaç tane çıktı neden olduğunu ben de anlamadım. Bir düğüne gitmek için pudra kullanmıştım acaba ondan sonra mı oldu diye aklıma geldi ama gerçekten bilmiyorum. Ama sonuç olarak öyle pek rahatsız edecek bir şey yok. Bayağı zaman geçti tedavinin başından beri ama diğer kaynaklardan okuduğuma göre bu zamanlarda hala sivilce çıkması normal bir durum.

Göz kuruluğum iyice kötüye gitmedi neyse ki. Bunun dışında vücudumda küçük dairesel bir bölgede aşırı kuruluğa rastladım dün. Ara ara böyle şeyler olacak galiba. 

Tedaviden önce devamlı yüzüme bir şeyler sürüyor olmaktan bıkmıştım. Ancak şu anda da daha az ürün kullanıyor değilim :) Yatmadan dudak, burun ve ellerim için krem sürüyorum.

6 yorum:

  1. hmm umarım diğer aylarda daha iyi düzelmeler görürsün.. Benimde 28.günüm bugün..
    Siyah noktanız var mıydı ??

    YanıtlaSil
  2. siyah nokta burnumda vardı onun dışında pek rahatsız edici değildi. tedavide bir ara sanki burnumdaki gözenekler de küçüldü gibi geldi ama emin değilim =)
    bakalım bir azalma olursa yazacağım.

    YanıtlaSil
  3. benim kızımda 3 gün önce aknegen kullanmaya başladım ellerim titreyerek içiriyorum bu ilacı ona hem prospektüsünde yazanlar hemde internette okuduklarım bir anne olarak canımı sıktı ama doktorumuz bu ilacı kesin çözüm olarak önerdi daha 3. gün olmasına rağmen yüzündeki sivilceler iyice azdı buda onu bunalıma soktu dışarı bile çıkmak istemiyor doktor yağlı yemek yemesin dedi ama siz yağlı yedikten sonra ilacı içiyorsunuz
    offf offf
    şimdi ne durumdasınız yazarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  4. merhaba,

    Aknegen'i duymadım. Ancak ben iyi durumdayım, en azından bildiğim kadarıyla. Öncelikle sorunumdan kurtuldum diyebilirim. Son kan testlerimde de bir problem yoktu.

    Size de geçmiş olsun dilerim, umarım herhangi bir yan etki olmadan atlatırsınız.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar ben de 4.ayima girdim ama doktor ilacimi iki gund bire indirdi bu bende tekrardan sivilceleri arttirir mi?

    YanıtlaSil
  6. 4. ayınızda bu şekilde indirdiğine göre iyiye gidiyor olmalısınız. Toplam doz kiloya göre veriliyor. Doğru hatırlıyorsam kilo başına 100 mg alınmış olmalı tedavinin sonunda. Eğer bu oranı yakalamıyorsanız toplam olarak isterseniz doktorunuza sorun neden böyle bir tercihte bulunduğuna dair. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil