14 Mayıs 2011 Cumartesi

Tedaviden Sonra

Tekrar merhaba,

Roaccutane tedavim sona ereli 3 ayı geçti. 

Biraz yanetkilerden bahsedeyim.
Son zamanlarda artan burun kuruluğu ve kanama daha sonra da devam etti. Artık pek kanamaya rastlamasam da hala burnum kuru gibi geliyor.

Bunun dışında vücudumda çeşitli kuruluklar oluşmuştu, doktor buna karşı bir ilaç verdi, ancak bazı yerlerimde küçük kuruluklar kaldı. Tam nedenini de söylemedi ancak bu pek hoşuma gitmedi. İlacın kandan atılma süresi boyunca olabileceğini söyledi.

Yine ilacı kullanırken son zamanlarda ayak bileklerimde ve belimde biraz ağrı olmuştu. Neyse ki bundan kurtuldum, bir ara hakikaten korkmuştum acaba fıtık gibi bilmediğim bir sorunum mu var diye.

Ve gelelim en önemli kısmına, sivilcelere ne oldu?

Güzel haber! Artık sivilce çıkmıyor. Sadece bir ara bir iki tane çıktı, bu da hemen ilacı bıraktığım döneme denk geldi ve beni korkuttu. Ancak uzun süredir böyle bir problemim olmadı.

Lekelere karşı ne yapabilirim diye doktora sorduğumda "sabır" dedi. Yani lekelerde bir gelişme olmadığını söyleyebilirim. Hala yüzümü temizliyor ve nemlendirici krem sürüyorum. Bir de renkli nemlendiriciyi de dışarı çıkarken lekeleri kapatması açısından sürüyorum.

Umarım sizin de durumunuz iyidir!