30 Kasım 2010 Salı

51. - 71. Günler

Durum gayet iyi gidiyor. Yeni sivilce olarak bir-iki tane çıktı, rahatsız edici bir şey olmadı. İzlerde pek düzelme olduğunu henüz söyleyemem.

Burun kuruluğu yine zirvede. Arada sürüyorum krem ama kuru kalmaya devam ediyor. 

Bu arada vücudumun bazı yerlerinde dairesel kuruluklar oldu. Küçük alanlar bunlar oldukça, ama deri döküntüsü var. Aşırı kurumuş gibi görünüyorlar. Ellerimin üzerinde de bir kere oluşan ve geçen kırmızılık ile kuruma geri döndü. Normal krem sürerek geçirmeye çalışıyorum. 

Dudaklarım gayet iyi, Isana dudak kremi çok işe yarıyor, öyle devamlı sürmeme de gerek yok. 

Kafa derim herhalde biraz kurudu ki saçlarım pek yağlanmıyor.

İlaçla bir ilgisi var mı bilmiyorum ama bazen bacaklarım yorgunmuş gibi hissediyorum. Topuklarımda bir sertlik var gibi geliyor.

Şimdilik bu kadar; 90. güne yaklaşırken tahlil yaptırıp doktorun kapısını yine çalacağım.

Herkese bol şans!

12 Kasım 2010 Cuma

36. - 50. Günler

Uzun bir süre hiç yazamadım, özür dileyip başlayayım:

Bu süre zarfında burnumdaki kuruluk azıttı, Bepanthene ile idare etmeye çalışıyorum ancak genel olarak burnumun içinde kan oluyor. Bir ara birdenbire ellerimin üzerinde kızarıklıklar oluştu, egzamaya benziyorlardı biraz. Bazı yerleri çok kuruydu ama kaşınmıyordu. Yine Bepanthene ve evde bulunan Penaten adlı iki kremle bu süreyi geçirdim, şimdi normal halde ellerim ama biraz sevimsiz bir deneyim oldu. Dudaklarım rahatsız edici boyutta değil, normal dudak kremi yeterli oldu. Cildim oldukça kurudu ama nemlendirici krem rahatsızlık hissettirmiyor.

En önemli kısma gelelim. Sivilcelere ne oldu?

Bir süre oldukça iyiydi, hiç kafamı takacak bir şey olmadı. Son zamanlarda ufak tefek birkaç tane çıktı neden olduğunu ben de anlamadım. Bir düğüne gitmek için pudra kullanmıştım acaba ondan sonra mı oldu diye aklıma geldi ama gerçekten bilmiyorum. Ama sonuç olarak öyle pek rahatsız edecek bir şey yok. Bayağı zaman geçti tedavinin başından beri ama diğer kaynaklardan okuduğuma göre bu zamanlarda hala sivilce çıkması normal bir durum.

Göz kuruluğum iyice kötüye gitmedi neyse ki. Bunun dışında vücudumda küçük dairesel bir bölgede aşırı kuruluğa rastladım dün. Ara ara böyle şeyler olacak galiba. 

Tedaviden önce devamlı yüzüme bir şeyler sürüyor olmaktan bıkmıştım. Ancak şu anda da daha az ürün kullanıyor değilim :) Yatmadan dudak, burun ve ellerim için krem sürüyorum.